Ben bu tarağı çok sevdim, saçlarınızı kopartmadan canınızı acıtmadan çok güzel ve rahat bir şekilde taramanızı sağlıyor. Influencerlar da hep görüyordum. Çok meşhur tangle teezer tarağına muadil falan gösteriliyordu. İndirimde de görünce hazır kızıma da yeni bir tarak ararken aldım.
5 Ağustos 2021 Perşembe
Nascita pro wet&dry Saç Tarağı
27 Temmuz 2021 Salı
Sebamed Çok Yönlü Koruyucu Güneş Spreyi Baby 50 Yüksek Koruma
26 Temmuz 2021 Pazartesi
Farmasi Double Lash Extend Mascara
Bugün sizlere bir kaç ay önce keşfettiğim ve bayıldığım Farmasi Double Lash Extend rimelin den bahsedeceğim.
Bu rimel iki kademeden oluşuyor, ilk kademesinde çok güzel ayırıp uzattı. İki kat sürdüğüm halde bu iki etki dışında bir etki alamadım fakat olay ikinci kademedeymiş😍
29 Eylül 2020 Salı
Neden Ambalajlı Süt?
Çocukluğumda en sevdiğim şeylerden biri de ben okuldan geldikten sonra yemeğimi yerken kapının çalması, sütçünün gelmesi ve annemin tencerelere doldurttuğu sütü kaynatmasıydı. Niye derseniz, mis gibi tazecik sütü kaynadıktan sonra ılıtıp lıkır lıkır içmeyi çok severdim. Her ne kadar kaymağını ayırsam da o kaymak sonra birikir, kahvaltıda balla kavuşur, ekmeğime konardı.
Sonra aradan yıllar geçti. Ben büyüdüm. Haliyle biraz azalttım süt içmeyi. Ama yine de hiç vazgeçmedim süt sevgimden.
Eskisi gibi sütçü gelmiyor kapıya ama her yerde açıkta satılan süt görmeye başladım. Neredeyse her köşe başında açık süt bidonları var. Her ne kadar kaynamış sütü bardağa koyup ılıttıktan sonra içmeyi özlesem de açıkçası ben açık süt almıyorum. Çünkü güvenemiyorum. Sizde de öyle mi?
Açık sütlerin nereden geldiğini tam bilmiyorum. Bunca virüs, bakteri, mikrop ortalıkta dolaşırken ben bu sütleri güvenip alamıyorum. Bu konuda biraz araştırma da yaptım. Açık süt hakkında öğrendiklerim bu konudaki şüphelerimi haklı çıkardı.
Öncelikle en şaşırdığım nokta şuydu; açık süt aldığımızda evde kaynatırken besin değerinde ve vitaminlerinde ciddi kayba neden oluyoruz. Zaten çocuklar ve yaşlılar sütü özellikle besin değeri için tüketiyor. Onu da neden kaybedelim ki? Ayrıca ambalajlı UHT ve pastörize sütler kontrollü bir şekilde ısıl işlemden geçtiği için besin değerini korurken, insan sağlığına zararlı mikrop ve bakterilerden arındırılıyor. Ama açık sütler denetlenmediği için bu sağlık riski hep var. Çok ürkütücü!
Bir de “ısıl işlem” kulağıma biraz garip gelmişti ki onu da araştırdım. Isıl işlem dediğimiz şey zaten tüm dünyada insan sağlığına zarar verme potansiyeli yüksek mikroorganizmaların sütten uzaklaştırılması amacıyla uygulanan bir teknolojik yöntem. Bu yöntem esnasında sütlere katkı maddesi de eklenmiyor. Ayrıca Isıl İşlem Görmüş İçme Sütleri Tebliği diye bir tebliğ var ve sütler bu tebliğe uygun olarak ısıl işlemden geçiriliyor. Tabii bir de işin teknolojik boyutu var. Isıl işlem olarak kullanılan pastörizasyon ve UHT teknolojileri, tüm dünyada kullanılan, sağlık otoriteleri tarafından da kabul edilmiş en ileri teknolojiler. Teknolojiye güvenmenin ve kendi faydamıza kullanmanın güzel bir örneği yani süt meselesi.
Ben bu nedenlerle ambalajlı sütleri tercih ediyorum anlayacağınız. Zaten açık süte en başında soru işaretiyle yaklaşırken, şimdi bu araştırmalarımla tamamen uzaklaştım, ambalajlı pastörize ve UHT sütlere güvendim. Eğer hala soru işaretleriniz varsa lütfen konuyu burada bırakmayın ve siz de biraz araştırın.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
6 Ağustos 2020 Perşembe
Görkito - Cinnamon Cake Mat Ruj No:120
12 Kasım 2019 Salı
Neredeyse Bir Sene Olmuş! Artık İnstagramdayım
29 Aralık 2018 Cumartesi
YILIN SON YAZISI - MUTLU YILLAR - NEREDEYDİM?
Görsel Alıntıdır. |
2 Ağustos 2018 Perşembe
NİŞANLANDIM 💜 28.07.2018 Kübra💜Sezer
Nişan Hediyeliğim @masalsiatolye. |