1 Mayıs 2018 Salı

Adım Adım Makyaj #1 Hangi Ürünü Nereye Nasıl Uygulamalıyız!

Herkese Merhaba

Bu gün farklı bir seri ile karşınızdayım. Seri hakkında kısa bir bilgi vereceğim ; Adım Adım Makyaj #1 Hangi Ürünü Nereye Nasıl Uygulamalıyız! Serinin ilk yazısı olacak ve makyaj öncesi yapılması gerekenlerden ve hangi kozmetik ürünün nereye nasıl uygulamanız aynı zamanda renk nasıl seçmeniz gerektiğinden bahsedeceğim. Kısa bir süre önce, makyaj, cilt bakımı ve kozmetik eğitimlerine katılmış ve sertifika almıştım. Aynı zamanda Rıfat Yüzüak'ın Sil Makyajını isimli kitabını okuyup bitirmiştim. Makyaja yeni başlayanlar için oldukça faydalı bir kitap. Birde bir buçuk senedir kendim dışında başkalarına makyajlar yapmaktayım (günlük, nişan, söz,). Malum mezuniyetler ve balo telaşlarının başlamasına az bir zaman kaldı. Kendi mezuniyetim de makyajımı kendim yapmıştım. Evet, kuaförde yaptırabilirdim fakat çok ağır abartılı ve sevmediğim şekilde yaptıkları için hiç riske girmek istememiştim. Belki içinizde benim gibi o riske girmek istemeyen ve kuaför makyajlarını beğenmeyen, pahalı bulan kişiler vardır. Bu yazımdan sonra sizde kendi makyajınızı kendiniz yapabilirsiniz. Ya da yapma kararı alabilirsiniz. Aynı zamanda makyaja yeni başlamış kişiler içinde oldukça faydalı olacak bir yazı diye düşünüyorum, başlıyorum! 


CİLT TEMİZLİĞİ

Makyaja başlamadan önce ilk adım cildimizin temiz olması. Günlük olarak kullandığınız jel temizleyici yardımı ile tüm cildinizi temizleyip duru su ile durulayın. 

NEMLENDİRİCİ

İkinci en önemli adım ise cilt tipiniz (kuru-karma-yağlı) nasıl ise hiç fark etmez mutlaka nemlendirmek. Cilt ne kadar iyi nemlenirse, sürdüğünüz fondöten o kadar pürüzsüz görünür ve pul pul olmaz.


BAZ-IŞILTILI

Bu adımı yapmak zorunda değilsiniz aslında. Çünkü her cilt birbirinden farklı olduğu için ihtiyaçları da farklı oluyor. Örneğin gözenek probleminiz var ise, gözenek küçültücü bir baz tercih edebilirsiniz. Benim gibi kuru bir cilde sahip iseniz ışıltılı bir baz tercih edip, fondöteninizin daha canlı durmasını sağlayabilirsiniz. Baz kullanmak için cildinizi iyi tanıyor olmanız gerekli.

FONDÖTEN

En önemli adımlardan biri fondöten uygulaması, doğru rengi bulmak ve fondötenin asıl amacını bilmek. Fondötenin asıl amacı, ciltte ki renk eşitsizliğini gidermektir. Genelde günümüzde hep kapatıcı olması için kullanıp üç beş kat uygulamaya kalkışsak da bu pek doğru değil. Evet kapatıcı özelliği olmayan bir şey renk eşitsizliğini nasıl gidersin diyeceksiniz. Zaten kapatıcı özelliği yok demiyorum, sadece asıl görevi eşitlemek. Doğru rengi bulabilmeniz için mutlaka tester yardımını almanız gerekli. Çene bitimi ve boyun kısmına sürdüğünüz zaman doğru rengin hangisi olduğunu bulabilirsiniz. Büyük markalarda makeup artistler zaten yüzünüzde deniyor. E rengi bulduk sadece bunla bitmiyor. Cilt tipinize uygun bir fondöten seçmelisiniz mesela ben kuru ciltliyim ve kuru cilde uygun fondötenler tercih ediyorum. Bunun için alacağınızın fondötenin yapısını araştırmak ve gittiğiniz mağazada ki arkadaşlara danışmak.

CONCEALER (KAPATICI)

Bana sorarsanız fondötenin bir benzeri. Concealerın asıl amacı, göz altında ki koyu halkaları gizlemek ve aydınlık bir görünüm vermek. Seçerken gene cilt tipi ve rengine dikkat etmeniz gerekecek. Cildinize uygun rengin bir ton açığını alın, az öncede dediğim gibi aydınlık bir görünüm vermesi için (tabi zombi gibi çok açıkta almayın :D). Aynı zamanda alın, dudak üstü, kaş altı, burun üstü ve çene gibi yüzün ön plana çıkıp daha aydınlık görünmesini istediğiniz yerlerine sürebilirsiniz. 



PUDRA

Pudranın kullanım amacı ciltteki parlamayı almak ve matlaştırmak. Genelde yağlı ciltlerin tercih ettiği bir ürün gibi gözükse de, özellikle kapatıcımızın çizgilenmemesi için kullandığımız bir ürün. Lütfen pudranıza kibar davranın, fırçayı pudraya çok hafif değdirip alıp. Kuru ciltliler pudra işlemini her ne kadar tercih etmese de göz altınızda uygulama yaparken çok sürmemeye dikkat edin.

ALLIK

Allık yüzümüze renk vermek ve cildi daha canlı göstermek için kullanılır. Günümüzde pek çok renge sahip allık mevcut. Şeftali ve pembe alt tonlu renkler yüzü her zaman daha canlı gösterir. Allık güldüğümüzde çıkan elmacık kemiğinin oldu kısma sürülür. Herkesin yüz şekli farklı olduğu için, doğru noktayı en iyi güldüğünüzde bulabilirsiniz. Küçük bir hatırlatma allığın pigmentine dikkat edin eğer çok yoğun bir pigmente sahip ise fırçanız da ki fazlalığı mutlaka atın. 




KONTÜR (YÜZ BOYUTLANDIRMA)

Kontör genelde elmacık kemiğinin hemen altına, yani ağzımızı balık gibi yaptığımızda beliren çukur kısma uygulanır. Yukarı hareketler ile uygulama yapmalıyız ki yüzümüz boyut kazansın. Bunun yanı sıra alın bölgesine, açık ve geniş bir alna sahipseniz daraltmak için uygulayabilirsiniz. Burun ve burun altına da uygulama yapabilirsiniz. Ve gıdı bölgesine uygulayıp gıdınızı gizleyebilirsiniz.

HİGHLİGHT ( AYDINLATICI )

Aydınlatıcı yüzün yüksek kesimlerini daha belirgin ve parlak bir hale getirmek için kullanılır. Günümüzün vazgeçilmez makyaj malzemelerinden bir tanesi haline gelmiş durumda. Peki bu aydınlatıcı nerelere uygulanır? Şakaklar, elmacık kemiği üstü, göz pınarları, dudak üstü, çene, burun kemiği (buruna yaptığınızın kontörün tam ortası) kaş üstü ve kaş altı.



GÖZ MAKYAJI

Tek bir şey söylemek pek mümkün değil, göz makyajını uygulamalı anlatmak çok daha faydalı tabi ama kısaca özetleyeyim. İlk olarak bir baz oluşturmak gerekli bunu bir kapatıcı yardımıyla da yapabilirsiniz veya 'Far Bazı' dediğimiz ürünü de tercih edebilirsiniz. Sürdükten sonra güzelce dağıtın. Daha sonra açık kahve tonlarından bir far seçin ve gözünüzün katlanma bölgesine uygulayın. Bu işlemi yaparken ne kadar karıştırırsanız o kadar güzel dağılacak ve güzel duracaktır. Daha sonra açık bir far alıp, katlanma bölgesinin altında kalan boşluğa uygulayın. Ben Smokey bir makyaj isterim derseniz basit bir yöntemi var tabi, az önce saydıklarımı yapın ardından kirpik diplerinize siyah veya kahve siz hangi ton isterseniz ama buna kahve yakışır. Kahve mat bir kalemi alıp çok uğraşmadan çekin ve temiz bir fırça yardımıyla dağıtın. Koyu bir far alıp sanki eyelınır çekmişsiniz gibi düşünüp gözün dış köşesine tampon hareketler ile uygulayın böylelikle dışa doğru koyulan bir makyaj elde etmiş olacaksınız.

MASCARA (RİMEL)

Benim sevdiğim kısıma geldik galiba. Rimel makyajı baştan aşağı değiştiren ve çok büyük bir değişim sağlayan makyajın en can alıcı kısmı. En iyi etkiyi kirpik dibinizden yukarı ve kıvırarak sürerseniz alırsınız. Hafif hafif değdirdiğinizde hiç bir etki vermez. Verse bile bu etki sizi memnun etmez. Dipten uyguladığınızda tüm kirpikleri kavradığı için verdiği etkide çok güzel oluyor. Rimeli şöyle seçersiniz böyle seçin falan diyemeyeceğim. Çünkü herkesin kirpik yapısı farklı. Mutlaka iki kat uygulayın rimeller genelde ikinci katta daha çok kendini belli ediyor.


GÖZ KALEMİ

Gözünüzün içine kullandığınız kalem ne renk olursa olsun ifadeyi çok değiştiren ve bence derinlik katan bir unsur. Gözünüzün içine uyguladığınız siyah kalem daha keskin bir ifade verirken, gözün içine uyguladığınız açık renk kalem ise masum bir ifade sağlar. Ten rengi kalemler ise gözün daha büyük durmasından ziyade, açık ve uyanık görünmeyi sağlar.

RUJ

Günümüzde rujun pek çok çeşidi var. Hangisini kullanacağınız size kalmış tabi, eğer koyu tonlar yani bordo kırmızılar seçecekseniz mutlaka dudak kalemi kullanmalısınız. Aslında sadece koyu renklerde değil her renkte renge uygun bir dudak kalemi kullanmak, dudak hattınızı belli etmek ve daha dolgun bir görüntüye ulaşmanızı sağlayacaktır.


İlk serimizde , sizlere neyi nereye uygulamanız gerektiğini ve makyaj öncesi cildinizi hazırlamanız dan bahsettim. Serinin ikinci yazısı, Adım Adım Cilt Bakımı#2 olacak, bence bilmeyenler için faydalı, bilip de yanlış bilenler için yol gösterici bir yazı oldu. Umarım keyifle okumuşsunuzdur, bir sonraki seriyi kaçırmamak için beni takip etmeyi unutmayın. Faydalı olup bir şeyler katabildiysem ne mutlu bana, bir sonraki yazılarda görüşmek üzere. NOT: Unutmayın ne kadar çok makyaj yaparsanız, özellikle göz makyajı o kadar eliniz alışacaktır.!

Hoşça Kalın :)

10 yorum:

  1. Çok güzel bir yayın olmuş. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olduysa ne mutlu bana ben teşekkür ederim 😊

      Sil
  2. Her şeyden bahsetmişsin bence çok yararlı olmuş, herkes kendi makyajını kendi yapabilmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede çünkü, kendi makyajımızı kendimiz yaptığımız zaman daha iyi oluyor, en azından ben öyle düşünüyorum çünkü neyi kadar sürmek istediğinizi iyi bildiğimiz içinde, abartılı veya abartısız istediğimiz şekilde yapabiliyoruz bence daha sağlıklı oluyor😊

      Sil
  3. Kapatıcıyı fondötenden önce uygulama taraftarıyım ama güzel yazı teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce uygulanada bilir sonrada olabilir tabi kişinin kendi tercihine kalmış bir şey, yazıda öncemi sonramı uygulamaya yer vermedim dediğim gibi kişiye kalmış bir şey ben teşekkür ederim😊

      Sil
  4. Benim gibi makyajla arası olmayıp ama aslında makyaj yapmayı bilmeyip, cesaret edemeyenler için cidden çok faydalı bir yazı olmuş. Çok teşekkür ederim. Keyifler okudum ve serinin devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olmasına çok sevindimm🙏🏻 Serinin 2.yazısınıda en kısa zamanda yazmaya çalışacağım. Sevgiler😊

      Sil
  5. Merhaba Takipteyim bloğuma beklerim bende :) https://aysecee42.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli :)
Lütfen yorumlarda link bırakmayınız.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...